Gotują dla Ciebie

Wegeguru powstał z opartych na głębokim rozumieniu świata roślin i ich wartości, pragnień oraz marzeń pasjonatów smacznego, kreatywnego, lekkostrawnego i odżywczego jedzenia.

Piotr Ważyński

szef kuchni

Jeden z najbardziej uznanych specjalistów kuchni roślinnej w Polsce (Guru, Biosfera, Green Bar, Vege MIASTO, Krowarzywa). Edukator kulinarny i popularyzator wegetarianizmu w gastronomii.

czytaj więcej

„Od prawie 30 lat jestem wegetarianinem. W 2005 roku związałem się ze szkołami takimi jak Akademia Asan i Joga „Sztuka Życia”, gdzie na obozach praktykuję jogę i prowadzę szkolenia w zakresie kuchni wegetariańskiej. Interesuję się dietetyką i wpływem odżywiania na zdrowie człowieka, w tym zapobiegania chorobom cywilizacyjnym poprzez zbilansowaną dietę warzywno-owocową. Moją pasją jest kuchnia fusion, w której łączę elementy kuchni wegetariańskiej z całego świata. Do każdego dania podchodzę z miłością i szacunkiem dla natury, a wiedzą, którą zdobyłem, dzielę się z innymi, dlatego od 5 lat zajmuję się edukacją żywieniową zarówno w ramach projektu „Zielona Kraina”, skierowanym do dzieci w klasach 1‒4, jak i projektu „Zdrowa kuchnia ‒ zdrowe społeczeństwo”, przeznaczonym dla pracowników gastronomii. Wspierałem też mojego przyjaciela Piotrka Henschkego przy pierwszej w Polsce roślinnej Akademii Kulinarnej Vivy! – „Zjedz buraków”.

Grzegorz Dereń

szef kuchni

Od lat związany ze światem gastronomii na wszystkich szczeblach kariery. Od 2006 roku specjalista kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Wraz z Piotrkiem Ważyńskim tworzy menu i opracowuje nowe receptury dla wegeguru.

czytaj więcej

„Po ukończeniu szkoły gastronomicznej związałem się z tą branżą na stałe, a od 2006 roku specjalizuję się w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Wywodzę się z rodziny, która od pokoleń związana jest z ziemią. Swoją wiedzę o owocach i warzywach przetwarzam na własne rozumienie smaku, które trafia na talerze wegeguru. Wśród moich autorskich przepisów znajdują się m.in. kiszonki, w tym topinambur, własnoręcznie przeze mnie uprawiany i przyrządzany. Mając świadomość, że to, co gotuję, ma bezpośredni wpływ na innych, z przyjemnością biorę udział w tworzeniu miejsca, które będzie emanowało dobrą energią, gdzie będę dzielił się doświadczeniem i pozytywnym nastawieniem do życia”.

Łukasz Sekuła

kucharz/menedżer

Psycholog, który wyruszył w podróż po Kambodży, m.in. po to, by przywieźć z niej wielowiekową sekretną recepturę na hit wegeguru ‒ własnoręcznie ucieraną pastę curry ‒ oraz pełną świadomość, że gotowanie jest jego przeznaczeniem. Obecnie jest także menedżerem wegeguru.

czytaj więcej

„Gotowanie od dziecka było moją wielką miłością i pasją, którą zakorzenili we mnie rodzice. W domu często wspólnie gotowaliśmy, co sprawiało nam ogromną radość. Po ukończeniu studiów postanowiłem na stałe związać się z kuchnią i robić to, co kocham ‒ gotować. W 2016 roku wyjechałem do Kambodży w poszukiwaniu inspiracji, nowych smaków, kolorów i niekonwencjonalnych pomysłów na nowe dania. Pół roku później, po krótkiej rozmowie z Grzegorzem Dereniem i Piotrkiem Ważyńskim, wróciłem do Polski i dołączyłem do wegezespołu przy Marszałkowskiej 28.

Iga Czubak

zastępca szefa kuchni

Zafascynowana kuchnią roślinną i jej leczniczą mocą, rozpoczęła studia z zakresu poradnictwa żywieniowego i dietetycznego. Zgłębiając tajniki dietoterapii, wspomaga załogę wegeguru.

czytaj więcej

„Z wykształcenia jestem neurokognitywistą, z zawodu kucharzem, a z zamiłowania podróżnikiem. Wolne chwile w życiu wypełniam podróżami ‒ do tej pory odwiedziłam m.in. Islandię, Meksyk, Kanadę, Tajlandię, Wietnam, Kambodżę, Australię i Nową Zelandię. Największe wrażenie zrobiła na mnie kuchnia Azji południowo-wschodniej, dlatego właśnie stamtąd czerpię większość inspiracji kulinarnych. W wolnym czasie lubię chodzić z psem po lesie i piec chleby na zakwasie”.

Piotr Skalski

zastępca szefa kuchni

Choć po nocach programuje i robi grafikę 3D, trudno mu oderwać się od gotowania. Jako kucharz spełnia się już od 13 lat.

czytaj więcej

„Skończyłem dwie szkoły gastronomiczne, a jakieś 10 lat temu poznałem Piotra Ważyńskiego i kuchnię wegańską. Od tamtej pory staram się rozwijać w tym kierunku, z ponadroczną przerwą, kiedy to zrobiłem sobie przerwę i zająłem się produkcją paneli słonecznych (cieszę się, że wegeguru także z nich korzysta). Gdy jednak dowiedziałem się, że jest szansa pracować z takimi ludźmi jak Grześ Dereń i Piotr Ważyński, stwierdziłem, że to na pewno będzie ciekawe, i postanowiłem dołączyć do zespołu, w którym jestem do dziś.

Olga Czubak

kucharka

Obecnie studiuje psychologię zwierząt i spełnia się w kuchni, weganizując tradycyjne polskie przepisy. To dzięki niej w wegeguru można zjeść na przykład mango curry.

czytaj więcej

„Ostatnich kilka lat życia spędziłam, podróżując i pracując w Kanadzie, USA, Meksyku, Nowej Zelandii i Azji. Byłam również wolontariuszką w sanktuarium dla słoni i schronisku dla psów w Tajlandii oraz na farmie dla uratowanych zwierząt hodowlanych w Nowej Zelandii. W wegeguru z przyjemnością odnajduję się jako kucharz. "

Marcin Piniak

kucharz

Kucharz wege i dziennikarz piszący o wielowymiarowości pokarmu. Studiuje Dietetykę Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.

czytaj więcej

„Interesuje mnie opowieść o ludzkiej pasji i twórczym aspekcie życia. Oryginalny smak naszej istoty. Tego szukam w kuchni i w dziennikarstwie. Ostry noż, cięty język ‒ to lubię. Poza pomocą, jaką niosę w kuchni, prowadzę też naszego bloga, na którym prezentujemy wegegurową kuchnię od kuchni”.

Zuza Rzymanek

kucharka

Pasja do gotowania zawiodła ją przez Tajlandię i Indonezję do Melbourne, gdzie gotowała pod okiem doświadczonych kucharzy. Specjalistka od wegańskich serów, których można skosztować w wegeguru. Wraz z siostrą założyła także manufakturę Wege Siostry.

czytaj więcej

„Jestem wegetarianką od ponad 10 lat, a dieta bezmięsna była początkiem moich eksperymentów kulinarnych. Pasja do gotowania rozwinęła się we mnie do tego stopnia, że porzuciłam ścieżkę kariery w branży produkcji telewizyjnej i wyruszyłam w podróż życia, której motywem przewodnim były smaki świata. W trakcie niemal dwuletniej wędrówki podglądałam mistrzów kuchni tajskiej, birmańskiej i indonezyjskiej, urzekła mnie estetyka i filozofia kuchni japońskiej. Przez ostatni rok podróży pracowałam w restauracjach w Melbourne, australijskiej stolicy kulinarnej, a stamtąd trafiłam do wegeguru, gdzie chciałabym dzielić się swoją pasją do gotowania”.

Serhii Boiko

kucharz

Od dwóch lat mieszka w Warszawie, gdzie spełnia się jako kucharz nieustannie poszukujący nowych tajemnic świata roślin. Wegański łosoś w naszej karcie jest właśnie jego dziełem.

czytaj więcej

„Urodziłem się 972 kilometry od Warszawy w mieście Uman na Ukrainie. Gotowania nauczył mnie dziadek (dziaduszka), a kulinarne doświadczenie zdobywałem w Kijowie, pracując tam przez 8 lat w zawodzie. Poza tym? Interesuję się graffiti, lubię jeździć na rowerze, również po mieście, i uwielbiam literaturę Lwa Tołstoja”.

Michał Głagowski

kucharz

Po ukończeniu szkoły gastronomicznej, chwytał się pracy w różnych miejscach, ale to dlatego, że - jak sam mówi - wegeguru jeszcze nie istniał.

czytaj więcej

„Uwielbiam sprawiać radość ludziom, serwując im dobre jedzenie. Wciąż uczę się gotować, a wegeguru jest znakomitym miejscem do rozwoju. Praca w kuchni wegańskiej jest czymś, co mnie odzwierciedla, gdyż kieruję się zasadą zwaną „ahimsa“ oznacza ona niekrzywdzenie. Jest to moja myśl przewodnia.”

Marta Grefka

cukierniczka

Nasza słodka czarodziejka, dosłownie i w przenośni. Jak sama mówi: I love what I do, czyli jasne jest, że w tworzenie ciast i deserów wkłada serce i radość, dbając przy tym, by były pyszne i zdrowe.

czytaj więcej

„Z wykształcenia jestem psycholożką, a sama siebie nazywam cukiernicą. Dużą frajdę sprawia mi zabawa smakami, kolorami i formami. Przez ponad 2 lata zajmowałam się cukiernią w Vege Mieście, przygotowując wspólnie z siostrą bożonarodzeniowe i wielkanocne cateringi. Przez kilka lat zajmowałam się także rękodziełem i prowadzeniem warsztatów z filcowania. W wolnym czasie medytuję i ćwiczę ashtanga-jogę. Biorę udział w projekcie wegeguru, ponieważ tworzony jest z pasją, przez ludzi dla ludzi”.

Ania Grefka

specjalistka od deserów

Najbardziej lubi eksperymenty z użyciem czekolady i karmelu. Uwielbia piec muffiny i ciasteczka. Poza tym specjalistka od wizażu i mehendi.

czytaj więcej

„Swoje zamiłowanie do cukiernictwa rozwijałam pod okiem mojej siostry Marty, a wegeguru to dla mnie wspaniała możliwość rozwoju oraz tworzenia czegoś wyjątkowego. Z zawodu jestem wizażystką i kosmetyczką. Studiuję także filologię angielską i ćwiczę ashtangę-jogę. Pasjonuję się szyciem, robieniem torebek z recyklingu oraz tworzeniem mehendi”.

Piotr Podkóliński

menedżer baru i sali

Specjalista od alternatywnych metod parzenia kawy i autorskich receptur na napoje. Dzięki niemu wegeguru to miejsce, w którym znakomitym deserom towarzyszą wyborne napoje.

czytaj więcej

„Jestem miłośnikiem dobrej kawy, wina i weganizmu. Swoje doświadczenie (Vege MIASTO, Healthy, Faktoria Win) i pasję staram się oddać jak najlepiej w napojach serwowanych przyjaciołom i gościom wegeguru”.

Dominika Radłowska

baristka/barmanka

Studiowała resocjalizację na Uniwersytecie Warszawskim. Z gastronomią związana jest od 5 lat. Miłośniczka zapachu świeżo zmielonej kawy i kaw alternatywnych, która nałogowo pije aeropress.

czytaj więcej

„W kuchni siedzę od małego, natomiast w wegańskiej i wegetariańskiej zakochałam się po poznaniu przepisów Jadłonomi. Na poprawę humoru lubię też piec ciacha znajomym, a co święta zamieniam się w maszynę do masowej produkcji pierników. Jestem pasjonatką fantastyki i fantasy ‒ ulubiony pisarz Neil Gaiman, ale mam też słabość do literatury iberoamerykańskiej. W wolnych chwilach szukam starych książek o ziołach i systematycznie się edukuję. Dużo czasu poświęcam również życiu duchowemu ‒ staram się codziennie medytować, najlepiej przy woni kadzideł i szałwii”.

Michał Kiciński

właściciel

Właściciel, współtwórca CD Projekt (autorów gry „Wiedźmin”). Dzięki niemu tworzymy miejsce zorientowane na zdrowe smaki inspirowane Wschodem.

czytaj więcej

„Chciałbym, żeby świat był lepszym, przyjaźniejszym miejscem. Stanie się tak, jeśli wielu ludzi zaangażuje się w dobre działania. Takie działania wspieram obecnie jako inwestor ‒ pomagam innym spełniać ich marzenia i zmieniać świat na lepsze”.

Ilona Pawluk

mentor

Od samego początku tworzenia się restauracji wspiera projekt całym sercem, służąc radą i doświadczeniem. Wierzy, że przyczynia się on w myśl zasady „jesteś tym, co jesz” i poprzez swoją energetykę do tego, że wszyscy stajemy się lepszymi ludźmi. Wegetarianka.

czytaj więcej

„Kocham służyć światu i pragnę przyczyniać się do tego, by był jeszcze bardziej dobrym, przyjaznym i bezpiecznym miejscem. Stąd moje wieloletnie zaangażowanie w światowe akcje społeczne. (m.in.„Stand Up and Take Action” w temacie likwidacji ubóstwa na świecie czy „Nie siedź, posadź drzewo”). Zawodowo prowadzę indywidualne konsultacje psychologiczne i od ponad 25 lat zajęcia jogi oddechowej dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Interesuję się ajurwedą i zdrowym, naturalnym roślinnym jedzeniem”.

Hanna Halek

PR menedżer

Opiekuje się wizerunkiem wegeguru całym sercem. Zaprasza niecodziennych ludzi i organizuje dyskusje, m.in. na temat weganizmu. Równolegle związana z magazynem „Zwierciadło”, gdzie przeprowadza wywiady, najchętniej nad talerzem dobrego jedzenia w wegeguru.

czytaj więcej

„Lata temu przechodząc na dietę wegetariańską, w najśmielszych marzeniach nie przewidziałam, że trafię do miejsca tak spójnego z moim myśleniem o świecie. W świecie roślin i zaangażowanych w temat walki o dobrostan zwierząt ludzi czuję się świetnie. Cieszę się, że ekipa wegeguru działa w tej kwestii symbiotycznie i synergicznie. Marzę, by wegeguru otworzył się także w Sztokholmie”.

Katarzyna Błażejewska - Stuhr

dietetyk kliniczny i psychodietetyk

autorka książek. Wyznaje zasadę, że jedzenie powinno stanowić źródło zdrowia oraz przyjemności. Swoim pacjentom proponuje diety oparte na produktach sezonowych, lokalnych i naturalnych.

czytaj więcej

Napisała m.in. książki "Jak zamieszać w swoim życiu czyli KOKTAJLE dla zdrowia i urody". Prywatnie mama Stania i Tadzia, żona aktora Macieja Stuhra. Więcej: www.kachblazejewska.pl

Kasia Małyszka

juice masterka

Od lat związana z wegetariańską kuchnią i gastronomią. Dzięki niej w wegeguru powstają autorskie pomysły na koktajle i soki, w tym gruszka/pietruszka czy rukolove.

czytaj więcej

„Wcześniej pracowałam m.in. w Green Wayu i Green Peas ‒ Eco Bar & Coffee. W wegeguru dbam o to, aby koktajle i soki były nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Lubię dobrą literaturę, np. Stephena Kinga. Jestem także wielką fanką „Gry o tron” i „Wikingów”.

Sandra Połujańska

juice masterka

Magister żywienia człowieka. W wegeguru dba o to, by soki i koktajle były zawsze świeże, zawsze zdrowe i zawsze najpyszniejsze.

czytaj więcej

„Mam pozytywny stosunek do życia, więc często się uśmiecham. Od 10 lat tańczę breakdance, a od trzech lat uprawiam jogę. Wolne chwile spędzam na pisaniu facebookowego bloga VegeBuddhi związanego z dietą roślinną.

Marietta Kokoszka

szefowa wydawców pyszności

Pasjonuje ją anatomia człowieka, naturalna dietetyka, ziołolecznictwo oraz medycyna chińska. Jako wydawca pyszności przystraja talerze naszych gości najpiękniej na świecie.

czytaj więcej

„A poza tym? Studiowałam fizjoterapię. Kocham pełne żagle, góry, Mazury, słońce i wiatr. Moje dietetyczne pasje można znaleźć również na na fanpage'u TuKokoszka Dziobała, tukokoszka.pl."

Katarzyna Bała

wydawca pyszności

Z wykształcenia jest mikrobiologiem. Przez kilka lat pracowała w laboratoriach naukowych PAN (w dziedzinach biologii molekularnej, genetyki, mikrobiologii).

czytaj więcej

„Od 5 lat roku interesuję się zasadami zdrowego odżywiania i naturalnego trybu życia. W wegeguru zajmuję się przygotowywaniem dań do podania, co pozwala łączyć i doskonalić wyczucie estetyki malarza z szybkością szermierza.  Lubię ciszę, prostotę i spokój. Uwielbiam Pink Floyd. Od niedawna cieszy mnie także strzelanie z łuku tradycyjnego”.

Bartek Lesiak

wydawca pyszności

Miłośnik kuchni wegańskiej, która nieustannie potrafi go zadziwiać i poszerza jego świadomość na barwy i nowe brzmienia smakowe. Z gastronomią związany, jak sam mówi, od kilku ładnych lat”.

czytaj więcej

„Jestem fanem (lub fanatykiem) dobrego jedzenia, poszukującym na talerzu smaków i kolorów. Finezji oraz głębi, po prostu artyzmu. Socjologiem ‒ obserwatorem przestrzeni, zjawisk i trendów, zaangażowanym w promowanie kuchni roślinnej. Po godzinach jestem też trenerem hokeja na lodzie dla dzieciaków w Legii Warszawa. Moją pasją są podróże i muzyka ‒ w wolnych chwilach gram na gitarze basowej.

Valiantsina Krasowska

wsparcie w kuchni

Wielka miłośniczka kuchni wschodniej, dbająca o każdy szczegół wychodzący spod jej rąk. Wyznaje zasadę: „Świat zawsze stoi po mojej stronie”.

czytaj więcej

„Od ponad 20 lat mieszkam w Polsce, świetnie znam język i obyczaje kulinarne w tej szerokości geograficznej ‒ lubię je. Dbam o ciepło rodzinnego domu, a w wolnych chwilach nie stronię od relaksu w towarzystwie męża, ciepłego koca i dobrego filmu romantycznego.

Szymon Kędziora

wsparcie w kuchni

Na diecie bezmięsnej jest od 5 lat. W naszej restauracji pracuje od prawie roku, poznając kuchnię wegańską od kuchni, i opiekuje się kombuczą, której jest wielkim fanem.

czytaj więcej

„W formie Szymka istnieję już prawie 31 lat ziemskich. Z zamiłowania zajmuję się muzyką, głównie etniczną, pracą z oddechem i roślinami oraz poznawaniem wymiarów misterium życia. Od niedawna praktykuję sudarshan kriya jogę. Wielki bless!”.

Mariusz Kępka

wsparcie w kuchni

W naszej restauracji pracuje od kilku miesięcy, poznając i doświadczając tajników jej zdrowej kuchni. Z powodzeniem.

czytaj więcej

„Poza wegeguru jestem także założycielem organizacji Gy Dziung Norbu zajmującej się niesieniem pomocy osobom bezdomnym i potrzebującym ‒ w każdą sobotę wraz z przyjaciółmi gotujemy i rozdajemy w centrum Warszawy posiłki dla nich.”

Łukasz Kopała

wsparcie w kuchni

Jest warszawiakiem z dziada pradziada - piąte pokolenie. Kocha to miasto i radością przepełnia go to, że są tu takie miejsca jak wegeguru.

czytaj więcej

„Gotowanie jest moją wielką miłością od ośmiu lat ‒ dzięki temu dużo wiem o zdrowiu. W kuchni kocham to, że każdego dnia uczę się czegoś nowego i to akurat się nie zmienia. Oprócz tej miłości są też w moim życiu ta do muzyki, a także to, co definiuje mnie odrobinę jako osobę: miłość do języków - wszystkich. Wegegurowe potrawy działają pozytywnie na wszystkie płaszczyzny mojego życia.

Sebastian Gajewski

wsparcie w kuchni

Swoją przygodę z gastronomią zaczął na ostatnim roku studiów, pracując jako kelner. To doświadczenie sprawiło, że pomimo uzyskania tytułu fizjoterapeuty, postanowił dalej zgłębiać tajniki branży kulinarnej, również na innych stanowiskach.

czytaj więcej

„Tymczasem przeszedłem na dietę wegetariańską, co było swego rodzajem powrotem do korzeni, ponieważ przez pierwsze lata życia nie jadłem mięsa i żywo zainteresowałem się kuchnią roślinną. Pasja, która się zrodziła, spowodowała, że trafiłem do wegeguru, gdzie mogę dzielić się nią z innymi ludźmi, a przy okazji dalej rozwijać się w tym kierunku”.

Jagoda Przybysz

menedżerka sali

Studiowała filmoznawstwo, ale swoją przyszłość wiąże z wegańską gastronomią, co nas cieszy. Charyzmatyczna, zmysłowa i kompetentna ‒ zna odpowiedź na wiele pytań, nie tylko tych dotyczących naszego menu.

czytaj więcej

„Praca w wegeguru pozwala mi na zdobycie niezbędnego doświadczenia i jednoczesne działania na rzecz zwierząt i środowiska. Przez jakiś czas studiowałam filmoznawstwo i bardzo interesuję się kinem, zwłaszcza twórczością Andrzeja Kondratiuka i Wesa Andersona.

Katarzyna Bińkowska

kelnerka

Dzięki niej w wegeguru ziszcza się hasło: „Stoliczku, nakryj się”. Jest absolwentką ochrony środowiska, a obecnie studiuje environmental management.

czytaj więcej

„Biorąc pod uwagę moje zainteresowania, super jest pracować w proekologicznym miejscu, a także z zespołem, któremu kwestie środowiskowe nie są obojętne. Po godzinach poświęcam czas na swoje pasje – Tatry oraz snowboard”.

Ewelina Hutman

kelnerka

Zawsze uśmiechnięta i pełna energii. Absolwentka matematyki Uniwersytetu Rzeszowskiego. W wegeguru jej celem jest sprawienie, by hasło: „Wejdź głodny, wyjdź szczęśliwy” ziszczało się w każdym przypadku.

czytaj więcej

„Jako pozytywnie nastawiona do życia osoba w wolnych chwilach ciągle szukam życiowych inspiracji. Jestem ciekawa życia, uwielbiam poznawać nowe smaki, a tym bardziej te, których nie znam. Wkrótce rozpoczynam też studium wizażu, bo poza wegeguru zajmuję się makijażem i marketingiem”.

Maja Góral

kelnerka

Wegetarianka i jedna z najbardziej pozytywnych osób w naszym zespole. Uśmiechnięta, czujna, skromna, radosna. Zawsze na plus.

czytaj więcej

„Poza pracą spotykam się ze znajomymi, często występuję także w roli modelki ‒ lubię być malowana. Kiedyś jeździłam na desce, którą teraz zamieniłam na rower. Uwielbiam też długie spacery i poznawanie nowych, najlepiej dzikich, sekretnych miejsc, których nazwy nikomu nie podam. Powiem więc tak: na nudę w moim życiu raczej nie ma miejsca”.

Monika Sierota

kelnerka

Od dziecka zakochana w gastronomii ‒ gotować uczyła ją mama. W wegeguru zarówno pracuje jako kelnerka, jak i asystuje w dziale marketingu, robiąc na przykład zdjęcia na spotkaniach autorskich.

czytaj więcej

„Dzięki pracy w wegeguru przestałam jeść mięso. Uwielbiam improwizować w kuchni i przygotowywać dania, na które tylko ja jedyna znam później przepis. W wolnych chwilach uwielbiam zdobywać szczyty górskie: Giewont, Rysy, Tarnica, Babia Góra – tam już byłam. "

Piotr Pajdzik

kelner

Informatyk z wykształcenia. W naszej restauracji pracuje od samego początku. Poza tym, że jest u nas kelnerem, stał się także opiekunem wszystkich naszych kwiatków. co wpisuję się w jego empatyczną naturę. Chwała mu.

czytaj więcej

“Wegeguru jest pierwszym wegańskim miejscem, w którym pracuję, co zainspirowało mnie to do zmiany nawyków żywieniowych - bardziej zwarcam uwagę na to co jem zatem widzę zmianę na plus. Po godzinach lubię tańczyć hakken, słuchać muzyki uptempo, trochę maluję akwarelami (głównie abstrakty), gram na ukulele.

Marcin Pajdzik

kelner

Nasz osobisty jednosobowy Monty Python. Młody człowiek o ponadczasowym poczuciu humoru, który sprawia, że świat się śmieje.

czytaj więcej

„Ukończyłem Technikum Gastronomiczne w Jeleniej Górze, więc w wegeguru czuję się jak w domu. Bawię się muzyką ‒ gram na basie, trochę rysuję ‒ w tej przestrzeni można również zobaczyć moje zainteresowanie weganizmem, ponieważ najczęściej rysuję naturę. Myślę, że tak ogólnie jestem pozytywnym człowiekiem”.

Marcel Dyngosz

kelner

W wegeguru lubi to, że spotyka tam każdego dnia niesamowitych ludzi, którzy inspirują go i zaskakują. Pracując z nim, jesteśmy przekonani, że ta zasada działa w obydwie strony.

czytaj więcej

„W zasadzie można by na ten temat napisać książkę, więc... jestem Marcel. Kocham muzykę: gram na didgeridoo, bębnie obręczowym i drumli. Lubię obserwować koty, patrzeć na drzewa i wąchać mech. Czasem sobie też coś uszyję. Dodam jeszcze tylko, że zapach lasu koi”.